Datum: 20 april 2021
Tijd: 19:30 - 21:30
Locatie: Online


Wat gebeurt er met jouw inkomen als jij ziek of arbeidsongeschikt wordt? Loop jij bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) tegen allerlei problemen op? En hoe zit dat met de verplichte AOV voor ZP´ers die is vastgelegd in het nieuwe pensioenakkoord?

Dinsdagavond 20 april zal Frank Wagelaar, bestuurder bij het VoorzieningenFonds, ons daar alles over vertellen.

Het alternatief voor een AOV

Het ZZP/MKB VoorzieningenFonds is voor ondernemers een adequate en betaalbare manier ter voorziening van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid en ziekte. Het VoorzieningenFonds is een schenkkring waarbij een groep ondernemers gezamenlijk een vereniging vormt met als doel elkaar een bedrag te schenken bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Eigenlijk gaan we hiermee terug naar de basis van verzekeren: ‘samen sparen voor als één van ons iets overkomt’. De kracht zit hem in de menselijke maat. Men is niet meer afhankelijk van een verzekeringsmaatschappij maar kan vertrouwen op de afspraken die gezamenlijk met de eigen groep zijn gemaakt.

Of het nou gaat om zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) of zelfstandigen met personeel (MKB’ers), vaak loopt men bij het aanvragen van een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aan tegen allerlei problemen. Denk hierbij aan de torenhoge premies en uitsluitingen op medische gronden. En voor sommige ondernemers is het helemaal niet mogelijk om een AOV af te sluiten doordat ze volgens de verzekeringsmaatschappij te oud zijn of een chronische ziekte hebben terwijl ze wel zonder problemen 100% aan het werk zijn.

Bovendien moet eenieder die wel een AOV heeft bij arbeidsongeschiktheid altijd maar afwachten of de beloofde uitkering daadwerkelijk gaat volgen. Om dit soort problemen het hoofd te bieden zijn er in de markt de zogenaamde schenkkringen ontstaan. Dit is een groep ondernemers die gezamenlijk een vereniging vormt met als doel elkaar een bedrag te schenken bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Eigenlijk zoals verzekeren vroeger is begonnen.

Aanmelden

(Ben je lid van ONE, log dan eerst in - rechts op deze pagina, of mobiel onderaan deze pagina).

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Andere deelnemers:

  • Bianca Tonen
  • Sandra Dwars
  • Paulien Wilkinson
  • Simone Tiehatten
  • Andrea Diepeveen-Loot