Datum: 16 februari 2017
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: De Melkweg


Geld euros Andrea Loot DreamlogicSparen voor een pensioen? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Risico’s op schade door je werk uitsluiten? Een jaarrekening maken? Hoe doe je dat handig en efficiënt? Krijg veel tips en tricks en antwoord op dit soort vragen tijdens deze avond met ‘speeddates’ met financieel experts.

Deze experts, waarvan een aantal net als jij zp’er is, geven jou allerhande tips en antwoorden waar je mee vooruit kunt.

Bbz regeling (Bijstand voor zelfstandigen)

Zelfstandigen kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunnen zij dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De gemeente voert deze regeling uit en kan de ondernemer ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld via een renteloze lening, een starterskrediet of een aanvulling op het inkomen tot bijstandsniveau.
(Martin Zandt – Zandt Consultancy)

Aangifte IB voor Z(Z)P-ers

Het is weer bijna zo ver: de aangifte inkomstenbelasting. Heb je vragen of wil je weten wat je nodig hebt om de aangifte te laten doen? Bas is specialist op dit gebied en geeft je tips. Maar heb je vragen hierover dan kun je uiteraard ook bij hem terecht.
(Bas Pasman – Bas is Administratie)

BTW/jaarrekeningen

De jaarrekening is een uitgebreide toelichting op de financiële gebeurtenissen in een jaar en op de financiële stand van zaken aan het eind van dat jaar. De jaarrekening is een belangrijk onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting van een ondernemer.

Heb je vragen over btw of jaarrekeningen? Arnoud legt het uit.
(Arnoud Gelderman – Gelderman Financiële Diensten)

Pensioen

Een reserve potje op de balans van je eigen bedrijf voor je pensioen. Wel reserveren ten laste van de winst, maar geen geld uitgeven. Een ideaal beeld. Deze optie en andere mogelijkheden komen aan de orde.

Veel zelfstandige professionals hebben eerst in loondienst gewerkt en waarschijnlijk deelgenomen aan een pensioenregeling. Maar de deelname aan deze regeling is afgelopen. En nu?

Wim is specialist op dit gebied en praat je graag bij en beantwoordt je vragen.
(Wim Selfhout – BPF Advies en Opleidingen)

Broodfonds

Een broodfonds is het alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarmee je je vaste lasten kan blijven voldoen als je ziek wordt zonder je blauw te betalen aan een AOV. Maar wat is dat nou eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen van een broodfonds? En kan je ook een combinatie maken? Vragen waar je antwoord op krijgt van Niels.
(Niels Meijerink – Niels Meijerink)

Subsidie

Hoe werkt het, subsidie voor je bedrijf/project

Simone Cox Subsidiecoach geeft ondernemers advies over subsidies. Naast advies valt daar ook het begeleiden van de aanvraag en het adviseren over de project-administratie onder. Simone specialiseerde zich in innovatieve subsidies voor ICT-bedrijven en de industrie. Simone vertelt hoe een subsidie-aanvraag verloopt en waar je op moet letten als je op zoek bent naar een subsidie voor jouw onderneming. Uiteraard kun je ook vragen over een specifieke subsidie stellen.
(Simone Cox – Simone Cox Subsidiecoach)

Administratie voor Z(Z)P-ers

Je administratie: hoe doe je dat nou handig: tips en tricks. En hoe een tool als Accountingbox je kan helpen met ondernemen zonder te boekhouden.
(Berton ter Doest – AATD Administratie & Belasting Consulting)

Extra netwerktijd

Geen vragen meer maar liever wat eerder netwerken met andere aanwezigen? Ook dat kan!

 

Als je je hebt aangemeld, kun je je keuze doorgeven via het keuzeformulier.

Aanmelden

(Ben je lid van ONE, log dan eerst in - rechts op deze pagina, of mobiel onderaan deze pagina).

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Locatie

De Melkweg
G.J. van Heekstraat 408
Enschede


Andere deelnemers:

  • Simone Tiehatten
  • Andrea Diepeveen-Loot
  • Marjet van Breederoode
  • Bas Pasman
  • Paulien Wilkinson