Februari 2018

Bekijk deze email in je browser

Basisdocument AVG voor ONE leden

 

Hallo lezer,

In de media is de aankondiging van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, niet te missen. Iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt, krijgt hiermee te maken. Ook van jou wordt verwacht dat je de personen van wie je persoonsgegevens verwerkt, informeert dat je deze verwerkt, voor welke doel je deze gegevens verwerkt en hoe lang je deze bewaart. Daarnaast hebben de personen bepaalde rechten waarop je hen dient te wijzen. Een privacyverklaring is hiervoor een praktisch middel. Om je een handreiking te bieden heeft ONE Twente een basisdocument voor een privacyverklaring opgesteld. Deze kun je vinden op het ledendeel van de site, nadat je hebt ingelogd.
 

Persoonsgegevens inventariseren

Door het basisdocument te bewerken inventariseer je eigenlijk ook van welke personen je welke gegevens bewerkt, bewaart en hoelang je deze opslaat.
 
Je kunt het basisdocument vrij bewerken een geschikt maken voor je eigen situatie. Je bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor je eigen privacyverklaring. ONE Twente wil je met dit document een handreiking bieden, maar kan uiteraard geen aansprakelijkheid aanvaarden als je het document gebruikt.
 
Je vindt het basisdocument van de privacyverklaring in de menubalk op de site van ONE Twente onder het item ONE Twente en vervolgens in het pop-up menu onder AVG. Of je klikt gewoon hier.
 
Voor meer informatie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming kun je met onderstaande link een kijkje nemen op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens:
https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
 
Kijk ook eens op: https://www.zzp-nederland.nl/kennisbank/checklist-privacywetgeving-avg

Facebook

LinkedIn

Website

Copyright © 2018 Stichting ONE Twente, All rights reserved.
Je ontvangt deze mailing omdat je lid bent van of geïnteresseerd bent in ONE Twente.

Our mailing address is:

Stichting ONE Twente

p/a Valkenhof 4

Borne, 7622 BR

Netherlands

Add us to your address book

Wilt u geen mailingen meer van ons ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.
U kunt hier uw gegevens wijzigen.

Email Marketing Powered by MailChimp