Zonder dat je het doorhad, genietend in de zon én met tropische temperaturen, zijn we ineens op de helft van het maken van het online magazine voor ONE Twente.

Website

Ik kan jullie vertellen: ik heb al een blik mogen werpen op de website én hij ziet er goed uit! Het overleg waar ik bij was richtte zich meer op de praktische inhoud. Staat de slider op de goede plek? Is de homepage zoals we hem willen? Welke keuzemogelijkheden hebben de ONE-leden straks om ‘hun’ pagina te vullen en hoe ziet dat er dan uit? Het zijn allemaal zaken waar Marjet Breederoode, Frouke Tigchelaar en Andrea Loot zich momenteel over buigen.

Fotografen

Op 28 en 29 augustus 2020 worden de foto’s gemaakt. Heb je een foto waarvan je denkt: ”Die is echt mooi en zo wil ik wel online gezien worden!” Schroom dan niet en neem hem mee. De fotografen gebruiken hem geheid als inspiratie. Behalve voor je portretfoto is er straks op jouw pagina ruimte voor nog meer foto’s. Wil je weten of jouw foto’s aan de eisen voldoen? Leg ze even voor aan de fotografen. Zij weten precies wat wel en niet kan op de website! Uiteraard mag je ook alleen je portretfoto gebruiken.

Tips & tricks

In de workshop van 24 juni zaten goeie tips om zakelijk op de foto te gaan. Je wilt uiteraard niet dat jouw tijgerprint-met-krijtstreep-combo prominenter op de foto staat dan jijzelf. Of dat je net je allergaafste schoenen uit de kast hebt getrokken, terwijl je schoenen niet eens op de foto komen. Seizoenskleding is ook niet heel erg slim. Als jij met een lekker warme sjaal op de foto gaat en iemand ziet die foto tijdens een hittegolf, sla je de plank ook een beetje mis. Het belangrijkste is natuurlijk dat je er uitziet als jezelf. Dat als jij op straat een klant vriendelijk groet, je klant zich niet hoeft af te vragen wie jij ook alweer bent. Dus wanneer je fris gewassen, gestreken en uitgeslapen op de fotodag verschijnt, kom je al een heel eind. Je kunt ook je outfit een keer aantrekken en op de foto zetten. Dan kun je hem nog even kritisch bekijken.Je kunt meerdere outfits meenemen naar de fotodag. Bijvoorbeeld twee colberts, of twee verschillende sjaaltjes. Simone is er op de fotodagen zelf ook. Heb je advies nodig, is zij er om je te helpen.

Wat gebeurt er verder nog? Als iedereen zijn teksten heeft gekregen uit de interviews en deze oké zijn bevonden, worden ze richting webteam gestuurd. Zij zorgen dat de tekst op jouw pagina wordt geplaatst.

Kortom

De uitnodiging voor de fotodagen komen nog, maar zet 28 en 29 augustus vast in je agenda. Heb je al een idee over je extra foto? Weet je wat je aantrekt voor de foto? Denk er even over na. Voor je het weet is het al zover!

In de volgende blog vertel ik je alles over de fotodagen!