28 augustus en 29 augustus zijn de foto’s gemaakt voor het online magazine van ONE Twente door Ivo Rikkert en Paulien Wilkinson. Zo’n fotodag is hét moment om je innerlijke fotomodel los te laten in de wijde wereld. Mijn foto’s zijn gemaakt op de 28e door Paulien.

Als ik heel eerlijk ben, is op de foto gaan niet mijn hobby. Ik maak de foto liever zelf, dan sta ik er ook niet op. Zoiets. Maar dan ben je uiteraard ongeveer net zo zichtbaar als een stoeptegel en dat is niet de bedoeling.

Mijn outfit

Ik ben niet zo van de ‘volledig’ op een foto, dus ik had mijn meest afgetrapte grijze Harry Potter-sneakers aan. Die zouden toch niet op de foto komen … Het toeval wil dat ze dezelfde kleur hebben als mijn jasje, maar ze hadden net zo goed felgroen kunnen zijn. En het kleurt ook wel lekker bij zwart, dat grijs.

Met kort haar hoef je niet dagelijks naar de kapper. En make-up draag ik zelden, dus ‘wat je ziet is wat je krijgt’. Het enige dat met grote regelmaat verandert is de kleur van mijn bril. Ik draag hetzelfde montuur in verschillende kleuren. Afhankelijk van mijn stemming, verandert de kleur. Meestal draag ik een blauw of een zwart montuur. Dat kleurt overal goed bij,

Mijn foto’s

Het duurde even voordat het licht zo stond dat er geen reflectie te zien was in mijn bril. En toen kon de pret beginnen. We zijn staand begonnen en zittend geëindigd. Paulien bedacht dat het wel leuk zou zijn om me achterstevoren op een stoel te zetten, met mijn sneakers pontificaal in beeld. Dat zul je dus net zien …

Uiteraard heb ik braaf alle aanwijzingen van Paulien opgevolgd. Mijn hoofd iets gekanteld, net iets meer naar links. Kin naar voren, niet vergeten te glimlachen. Ik weet niet of er ooit eerder zoveel foto’s achter elkaar genomen zijn met mij als onderwerp. Uiteraard ben ik razend nieuwsgierig naar het eindresultaat.

Variatie

Terwijl mijn foto’s werden gemaakt, werden er nog meer foto’s genomen. Waar de ene persoon op de grond zat, zat de ander op een ladder. Variatie genoeg in het online magazine straks.

Behalve verschillend, zijn we voor de portretfoto allemaal op dezelfde manier gefotografeerd. Dat deed een beetje denken aan de ouderwetse schoolfoto. Ik kan me voorstellen dat die foto’s bij elkaar in het online magazine een leuk effect opleveren.

Tot slot

Langzaam naderen we het eind van het proces. Dingen worden afgerond en samengevoegd. Nog maar een paar weken te gaan en dan is het zover. Dan kunnen we allemaal online bladeren naar ‘onze’ bladzijde in het online magazine. Misschien zijn mijn sneakers zelfs wel online te bewonderen …

In de volgende (en laatste) blog neem ik je mee in de laatste fase naar de lancering.