Wil jij misschien zakendoen over de Duitse  grens? Dan is het wel handig dat je de Duitse taal kent. Dat geldt ook voor de nieuwe generatie ondernemers, die nu nog op school zitten. Maar… de overheid wil Engels verplicht stellen op de basisschool in plaats van Duits.

Wees erbij

De gemeente Enschede promoot graag de Duitse taal. Daarom organiseert zij met Jobra een bijeenkomst om de Duitse taal en cultuur al op de basisschool te leren. Dat gebeurt op donderdag 26 januari van 13.45 t/m 17.15 uur in de Spinnerij Oosterveld. Voor jou als ondernemer de kans om meteen Duitse ondernemers te ontmoeten!

Waarom Duits?

Enschede en Twente willen dat op de basisschool Duits wordt geleerd. De reden is dat ca. 80% van de schoolverlaters (vmbo/mbo) hier in Twente blijven. Dan heb je meer aan Duits. Engels leren ze spelenderwijs met gaming en dergelijke. Slechts 20% studeert af op hbo en universiteit en deze groep mensen zijn eerder geneigd naar de Randstad te vertrekken of nog verder.

Burgemeester al in actie

Burgemeester Onno van Veldhuizen (gepromoveerd aan de Universiteit in Osnabrück) heeft de eerste stappen gezet en wethouders Patrick Welman en Eelco Eerenberg zijn meerdere keren in Duitsland geweest. Resultaat er werken al ca. 143 mensen in Duitsland.

Actieve sessie

Op 26 januari is de tweede en laatste bijeenkomst die, in opdracht van Gemeente Enschede, wordt georganiseerd om te kijken hoe de Duitse Taal en Cultuur aantrekkelijk kan worden gemaakt. In sessie 1 zijn kernwaarden bepaald, waarop men nu concrete acties willen bouwen. In bijeenkomst 2 ga je dan ook bezig te bepalen wat er goed gaat, wat beter kan en wat concrete acties zouden zijn. Dit gebeurt met een zeer gemengd gezelschap (onder andere: docenten, ouders, ondernemers, gemeente..). Ook met jou? Meld je dan aan  via wendy.bruggeman@jobra.nl.