‘Is dat niet iets voor jou?’ Soms start er iets nieuws in je leven met een kleine vraag. Zo ook met deze vraag. De vraag werd gesteld aan mij door een bestuurslid van ONE Twente. Men was namelijk op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het bestuurslid vond dat die functie best bij mij zou passen.

Wie ben ik dan? Mijn naam is Johan van Wensen, geboren en getogen in de regio Rotterdam. Dus uit het verre, wilde, westen van Nederland. Dan ben je best wel een ‘vreemde eend’ zo in de mooie Twentse regio. Ik ben vorig jaar, samen met mijn partner, komen wonen op een mooi plekje in Oldenzaal. Het groen en de relaxte natuur van de Twentenaren trok mij al langere tijd aan. Blijkbaar was vorig jaar het juiste moment aangebroken om het volgende deel van mijn leven hier door te gaan brengen. Nu eens kijken of de Twentenaren die ‘vreemde eend’ ook kunnen waarderen.

In het dagelijkse leven houd ik me als expert bezig met Excel en Word, Microsoft Officeproducten. Daarnaast heb ik een Master-degree in ICT, dus ik kan bedrijven helpen met het vinden van de juiste ICT-oplossing voor hun problemen.

Zoals er voor mij een nieuw tijdperk in Twente is aangebroken, is dat ook het geval voor ONE Twente. Niet dat het zo verkeerd ging, maar we hebben best wat ideeën om het nog leuker, interessanter en beter te gaan doen met onze ZP-ondernemersvereniging. Een onderdeel waar we ons de komende tijd op gaan richten, is meer structuur in onze bijeenkomsten te brengen. Daarnaast willen we meer zichtbaar gaan worden. Niet alleen voor ons als vereniging, maar juist voor al onze leden! Een vereniging zoals ONE Twente bestaat namelijk bij de gratie van zijn leden.

We zijn er voor hen en willen bijdragen aan het succes van een ieder die bij ons is aangesloten. Hoe we dat gaan doen? Door actief te kijken wat de interessegebieden van onze leden zijn en waar ze in ondersteund kunnen worden. We gaan meer workshops met inhoud organiseren en actief op zoek naar bedrijven die van de kennis, kunde en ervaring van al onze zelfstandige professionals gebruik willen maken.

Dit kunnen we als bestuur natuurlijk niet alleen. Daar hebben we jou ook voor nodig!

Samen zijn we sterk.
Samen zijn we zichtbaar.
Samen ontwikkelen we ons.
Samen groeit onze kennis.
Samen wordt ons netwerk nóg groter.

Met een kleine vraag is er voor mij een nieuwe periode begonnen bij de mooie ZP-vereniging ONE Twente. Mag ik jou ook een kleine vraag stellen?

‘Wat kun jij bijdragen aan het succes van ONE Twente?’

Los van het antwoord op die vraag, kan ik me ook voorstellen dat jullie meer willen weten van die ‘vreemde eend’? Neem gerust contact met me op, want ik op mijn beurt zie er naar uit om jullie te leren kennen.

Graag tot ziens.

Hartelijke groet,
Johan van Wensen
Voorzitter One Twente
06-53515678