Harm Edens vermaakte woensdagavond 11 oktober zo’n honderd ondernemers in Prismare. Dat deed hij tijdens een talkshow op initiatief van ONE Twente. De vele kleuren van Jerry Kroezen, de vluchtelingen van Youp Meek, de rendierhuid van Joost Diepenmaat en de ontroerende tattoo van Kathy van Eijkelenburg – ze rolden allemaal over tafel na een walking dinner van Ondernemend Roombeek.

Happen en stappen

ONE’er Alexandra Koch van het gelijknamige trainings- en adviesbureau deed mee en was razend enthousiast. “We bezochten eerst onder meer de Cee Spot en andere ondernemende en culturele plekken in Roombeek. Ondertussen kregen we heerlijke gerechtjes.” Dit walking dinner vormde het voorprogramma van het evenement met de titel ‘De ZP’er draait door’ in Prismare. “Na de wandeling stelden tv-coryfee Harm Edens en sidekick Petra Noordhuis prikkelende vragen aan gasten en publiek. Vol humor, precies zoals we Harm kennen in zijn tv-programma ‘Dit was het nieuws’.”

Gered uit de brand

Hier en daar ontstond ook ontroering. Bijvoorbeeld vanwege de voorwerpen die de ondernemende tafelgasten meebrachten. “Zo liet ondernemer en politicus Arjan Kampman een voetbal zien, die hij tijdens een brand in het clubgebouw van voetbalclub Rigtersbleek had gered uit de vuurzee. En Dorothée Loorbach kwam met een inspirerende levensles dat een fout gespeelde muzieknoot niet fout hoeft te zijn, als de andere muzikanten hun noten daarop aanpassen!”

Inspiratie

Voor en na de tijd maakten de deelnemers op het netwerkplein kennis met elkaar en met allerlei ondernemers- en netwerkorganisaties. Zoals IKT, KvK, Ondernemersloket Enschede en WTC Twente.  Ondernemend Roombeek gaf zelfs nog een prachtig cadeau aan het jubilerende ONE: een fles champagne. Terugkijkend stelt Koch: “Ik vond het een smakelijke avond met een verrassend en inspirerend programma. Voor herhaling vatbaar.”

 

[themify_button bgcolor=”orange” size=”large” link=”https://one-twente.nl/one-twente-foto/zp-er-draait-door-preview/”]Bekijk hier alle foto’s >>[/themify_button]