Vooraankondiging 7 oktober – een interessante avond van het ondernemersloket

Ondernemers, save the date! Cybercrime-alert!

Het kan snel gebeuren. Een medewerker klikt op een linkje in een mail, en plotseling kunt u niet meer bij de data van uw bedrijf. Cybercrime bestaat in verschillende vormen, en is een snel groeiende vorm van criminaliteit. Voor ondernemers is cybercrime een serieus probleem: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers slachtoffer wordt. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting kunnen een bedrijf veel schade veroorzaken.

Hoe voorkomt u dat u als ondernemer slachtoffer wordt van Cybercrime? Deze vraag staat centraal op maandagavond 7 oktober, dus noteer deze datum vast in uw agenda. Speciaal voor ondernemers in stadsdeel Centrum in Enschede organiseert Platform Veilig Ondernemen (PVO) samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), het NFIR en de gemeente Enschede een thema-bijeenkomst over Cybercrime.

Tijdens de bijeenkomst op 7 oktober leert u wat cybercrime precies is, hoe u zich ertegen kunt wapenen, en krijgt u praktische tips die u direct kunt toepassen. Het programma begint om 18:00, en na het inhoudelijke gedeelte is er de mogelijkheid om door te praten onder het genot van een maaltijd en een drankje. Na afloop zijn er ook een aantal cyber securityspecialisten beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden. Schrijf 7 oktober dus vast in uw agenda en meld u aan via: ondernemersloket@enschede.nl. Het definitieve programma en de locatie volgen nog.