Magazine interview

De volgende blog op reis naar het online magazine van ONE Twente! Begin mei hebben Peter Koehorst, Siebe Rossel en Anita Dunnewijk alle leden geïnterviewd. Ik neem jullie mee in mijn interview…

Mijn interview was met Peter. Voorafgaand aan het gesprek kreeg ik de vragen toegestuurd per e-mail. En in verband met mijn voorkeur me nog niet in groepen mensen te begeven, werd mijn gesprek gevoerd via Skype.

Ik had half-en-half gehoopt weg te komen met een iets uitgebreidere elevator-pitch, maar dat viel vies tegen. Hoe leg je uit waarom je doet wat je doet? Wie is je doelgroep en waar vind je je klanten? Waarom past dit werk bij jou? Wat een pittige vragen! Er zijn complete coachingsbureaus opgericht om mensen daarin inzicht te geven, waarom ze doen wat ze doen.

Eerlijk gezegd hielp het ook niet echt mee dat de schoonmaakster besloot om op precies dat moment te gaan stofzuigen. Het is helemáál niet storend als een stofzuiger jouw relaas over de fascinerender aspecten van je werkzaamheden aan het overschreeuwen is. Natuurlijk was dat voor Peter nog storender. Het geeft je in ieder geval het idee alsof je soms in herhaling valt.

Luchtige vragen

Het interview werd afgesloten met een luchtiger aantal vragen: De ‘favorieten van’… Zou mijn voorkeur voor de Italiaanse keuken invloed hebben op mijn werk? Mijn favoriete pastasaus is na 48 uur heerlijk, maar heb je geen tijd, dan na een halfuur ook héél lekker. Dus dat lekker relaxte zie ik wel terugkomen in mijn werk.

Dat ik van alle soorten muziek hou zal niet echt veel invloed hebben op mijn adviesvaardigheden. Dat mijn favoriete zanger rustige folk-achtige popmuziek maakt, zal niet zorgen voor stress. Dat ik net zo hard van Vivaldi naar metal overschakel in mijn gemiddelde playlist misschien ook niet. Maar of mijn favoriete film (Fight Club) aansluit op mijn werkzaamheden? Ik heb echt geen idee.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat Anita, Peter en Siebe hun handen vol hebben aan het verwerken van alle antwoorden. Peter’s favoriete vraag (Wat drijft je?) heeft niet geleid tot 20 keer het antwoord ‘Geld verdienen’. Mensen lijken hun werk toch vooral te doen om andere mensen gelukkig te maken. Dat is ook meteen zijn favoriete antwoord.

500 woorden

Intussen zijn zij bezig al onze antwoorden terug te brengen naar 500 woorden.
En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben best benieuwd naar het resultaat.

Oh, en ik heb Peter de antwoorden op de vragen ook nog even per e-mail verstuurd. Zodat het geluid van de stofzuiger in ieder geval mijn antwoorden niet heeft overstemd. Voor het uiteindelijke resultaat is het nog even wachten op het magazine. We zijn bijna op de helft! Maar daarover meer in het volgende blog…Eind 2020 is het online magazine klaar en wordt het gelanceerd. Tot de tijd kun je elke maand mijn blog lezen op de social media van ONE Twente.

Wendy van Duijn
lid ONE Twente