2020 kan wel een beetje positief nieuws gebruiken, dus bij deze: ONE Twente, hét netwerk voor (z)zp’ers in Twente, maakt een online magazine!

In de komende blogs neem ik je mee in het proces van het ontstaan van het magazine, bekeken door de ogen van één van de leden van ONE Twente. Elke maand een nieuwe blog, vanaf nu tot de uiteindelijke lancering. Zo krijg je een idee wat er voor en achter de schermen gebeurt.

Hoe gaat het er uitzien?

Alle leden van ONE Twente krijgen een persoonlijke pagina waar ze, volledig naar eigen stijl, zichzelf voorstellen aan de wereld. Voorzien van prachtige foto’s en begeleidende tekst. De foto’s worden gemaakt door professionele fotografen. Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

Elk lid krijgt 500 woorden tekst. Hoewel dat weinig lijkt, is dat langer dan deze blog. Ruimte genoeg om een zakelijke boodschap uit te dragen dus.

Zo kun je met het magazine ‘onder je arm’ ONE Twente extra zichtbaar maken. En tegelijkertijd vergroot je de zichtbaarheid van de mooiste regio van Nederland. Win-win dus!

Wie maakt het?

Bij het maken van een online magazine komt uiteraard een hoop kijken. Wat doe je als ondernemersnetwerk om dat in goede banen te leiden? Eerst binnenshuis kijken wie bereid is mee te werken, natuurlijk! Samen bereik je meer en kom je verder. En als je al die expertise in huis hebt, kunnen al die professionals samen iets moois tot stand brengen.

Het maken van zo’n magazine gebeurt natuurlijk niet in één dag. Alle leden van ONE Twente worden geïnterviewd, er worden foto’s gemaakt. Dat alles wordt geredigeerd en klaargemaakt voor publicatie.

Ondertussen zitten de websitebouwers en -ontwerpers ook niet stil. Het magazine is per slot van rekening online. Het is de bedoeling dat het zo mooi en efficiënt mogelijk wordt vormgegeven.

Wanneer is het klaar?

Eind 2020 is het online magazine klaar en wordt het gelanceerd. Tot de tijd kun je elke maand mijn blog lezen op de social media van ONE Twente.

Wendy van Duijn
lid ONE Twente